Οι Έλληνες Συνθέτες Εκπαιδεύουν

Η Ένωση Ελλήνων Μουσουργών και το Πρόγραμμα Μουσικής (ΒΜ) του Hellenic American College (HAEC) σε συνεργασία με το Hellenic American University (Manchester, NH, USA), παρουσιάζουν συναυλία με τίτλο Οι Έλληνες Συνθέτες Εκπαιδεύουν.

H Ένωση Ελλήνων Μουσουργών, ξεκινά από τη φετινή χρονιά ευρύτερη συνεργασία με τα ωδεία της χώρας, η οποία έχει στόχο την ανάδειξη του μουσικού δυναμικού των ωδείων, αλλά και την προώθηση του έργου των Ελλήνων συνθετών σε ένα ευρύτερο φάσμα σπουδαστών μουσικής, που περιλαμβάνει και μικρότερες ηλικίες.

Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιείται η πρώτη συναυλία σε συνεργασία με το «Αθηναϊκό Ωδείο» υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Εύης Μαρινάκη. Σολίστ και τελειόφοιτοι σπουδαστές του ωδείου, θα ερμηνεύσουν στο πρώτο μέρος έργα των Μανώλη Καλομοίρη και Γιάννη Κωνσταντινίδη. Στο δεύτερο μέρος η νεότερη γενιά θα εκπροσωπηθεί από τους συνθέτες Ορέστη Μπαζό, Νίκο Παναγιωτάκη και Ελένη Σκάρκου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015, στις 20:30, στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22, Κολωνάκι, τηλ. 210-3680950).

Είσοδος Ελεύθερη